TruQu zorgt ervoor dat medewerkers hun eigen ontwikkeling in handen nemen en op een laagdrempelige manier feedback kunnen vragen in hun werkomgeving.

Geef mensen de mogelijkheid om hun eigen ontwikkeling te stimuleren.

Get to experience the best tool in just a matter of minutes from signing up to a free trial!

Individuen, managers en teams kunnen ontwikkelingskansen gemakkelijk identificeren en begrijpen hoe verbeteringen ten goede komen aan zichzelf en de organisatie.

360 graden feedback voor individuen, managers en teams.

Maak de gesprekken efficiënter en eenvoudiger. Er is continu en direct inzicht in de activiteiten en dat kost een hoop tijd.  

Creëer een continue dialoog

Zet het goede gesprek centraal

Bespaar tijd voor managers & HR

In een continue dialoog kan ieder doel stap voor stap worden opgepakt. Blijf op de hoogte van drijfveren van collega's en stimuleer elkaars ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling en leerdoelen staan centraal in het goede gesprek tussen leidinggevenden en medewerkers.

Dit is TruQu.

Interne & externe feedback

Je kunt eenvoudig aan iedereen feedback vragen. Dit kunnen zowel directe collega’s, collega’s buiten jouw team of externe partijen zijn.

Doelen stellen

Gebruikers kunnen doelen aanmaken in TruQu en hier feedback op vragen. Zo krijgt de gebruiker goed inzicht op zijn of haar ontwikkeling.

Complimenten geven

Vier successen en geef elkaar complimenten. Positieve feedback motiveert en stimuleert de ontwikkeling.

Feedback inplannen

Zet feedback klaar om op een bepaalde tijd automatische feedbackverzoeken te sturen.

Reflecteren

In het reflectieverslag benoem je punten die je hebt geleerd, punten die je kan ontwikkelen en actiepunten.

Analyseren

Met TruQu kun je de feedback die je hebt ontvangen ook analyseren. Cijfers en gemiddelden worden per vragenlijst getoond.

Simpel en doeltreffend.

Wat onze klanten zeggen

"TruQu zet medewerkers in de lead en dat willen wij graag. Medewerkers mogen eigenaarschap nemen, eigen verantwoordelijkheid pakken en niet afwachten. Je kunt op ieder moment feedback ophalen. Je bent continu bezig met wat je wil bereiken en waar je naartoe wil."

Moniek Dupuis, Senior HRM-adviseur - Gemeente Waalwijk

"Feedback geven is een kunst op zich. Er is immers een verschil tussen het vragen van tips en adviezen over je ontwikkeling en opbouwend terugkoppelen wat je van iets vindt. Als blijkt dat het vragen en geven van feedback meer gestimuleerd moet worden, dan kan een vaste feedbackdag helpen."

Patricia Koten, HR Manager - Brunel

14 dagen proberen

2018 Copyright © TruQu

360 graden feedback is het proces waarbij de medewerker feedback vraagt vanuit verschillende invalshoeken. Door het combineren van feedback van onder andere de leidinggevende, collega’s en klanten ontstaat een totaalbeeld van de medewerker. De medewerker kan zo zelf aan de slag met zijn ontwikkeling.

Het krijgen van 360 graden feedback is van belang om de persoonlijke ontwikkeling te kunnen stimuleren binnen jouw organisatie. Met TruQu ligt het initiatief en eigenaarschap bij de persoon zelf. Dit stimuleert het ontwikkelvermogen van medewerkers. Dit betekent ook dat de leidinggevende een coachende rol krijgt.

TruQu biedt 360 graden feedback software voor individuen, managers en teams. Feedback ophalen gaat eenvoudig via de TruQu app. Het is mogelijk na elk contactmoment een feedbackverzoek te sturen aan de betrokkenen. Bekijk direct je binnengekomen feedback via de app of de website. Zo blijf je continu bezig met je eigen functioneren en doelstellingen.

Het 360 graden feedbackproces is doelgericht en biedt meerdere uitgangspunten. Het geeft de mogelijkheid om vast te stellen wat iemand verder wil leren en waar verbeterpunten mogelijk zijn. Het 360 graden feedbackinstrument geeft kwalitatieve informatie en beantwoordt belangrijke vragen als: hoe doe ik iets? En: hoe ziet men mij?

360 graden feedback van cruciaal belang

Een 360 graden feedback tool

360 graden feedback als startpunt van je ontwikkeling

Krijg een 360 graden feedback beoordeling