May 03

4 tips voor wanneer je persoonlijke feedback vraagt

Van feedback word je beter, hier is iedereen het over eens. Met online feedbacktools kan het vragen vragen en geven van feedback makkelijk en snel, waar je ook bent. Maar waar moet je op letten? Wij hebben 4 tips samengesteld voor het vragen van persoonlijke feedback.

checkmark-feedback-tips

1. Controleer de vragenlijst op compleetheid en fouten.

Het is belangrijk dat de vragenlijst geen spelfouten bevat. Dit tast de geloofwaardigheid aan. Stel de vragenlijst in duidelijk Nederlands op en zorg dat deze zonder taalfouten geschreven is. Uit onderzoek blijkt dat mensen geïrriteerd kunnen raken of afgeleid worden wanneer dit niet het geval is.

2. Maak de context en het doel van de vragenlijst duidelijk. Waar wordt het voor gebruikt?

Mensen zijn eerder geneigd om een vragenlijst in te vullen wanneer je het doel en de context aangeeft. Geef bijvoorbeeld aan dat de resultaten worden gebruikt om de organisatie of het individu te verbeteren.

3. Welke vragen vraag je niet? Stel alleen relevante vragen. Hoe minder hoe beter.

Houd de vragen zo kort en bondig mogelijk. Wanneer een vraag niet wordt begrepen zal er een bias ontstaan, waardoor het onderzoek niet meer betrouwbaar is. Ook is het belangrijk om de focus te behouden van de vragenlijst. Je wilt de kern weten, niet allerlei niet relevante bijzaken.

4. Bedank de persoon na het krijgen van feedback en koppel terug.

Meestal wordt de vragenlijst in eigen tijd ingevuld. Bedankt deze persoon dus voor het vrij maken van tijd.

Voor een uitgebreide uitleg over het maken van vragenlijsten, kun je onze whitepaper downloaden.

Mis geen updates!

Ontvang updates over nieuwe artikelen, webinars en andere updates

About The Author

TruQu is opgericht in 2012 door Eelco Veltenaar en Bart Kollau. TruQu richt zich op bedrijven die de HR-performance cyclus willen vernieuwen en die medewerkers in staat willen stellen om middels online feedback continu te leren. De vraag naar feedback oplossingen is binnen de HR-wereld sterk groeiende. De TruQu software maakt het inmiddels mogelijk om feedback te vragen en te geven aan internen en externen. TruQu is een van de snelstgroeiende HRTech bedrijven van Nederland en is gevestigd in de parktoren in Amstelveen.