fbpx

Business Case

Aranea

Manier van beoordelen

Wat TruQu bij ons echt succesvol maakt is het 360-graden karakter. Het ownership ligt bij de consultant zelf: die zorgt ervoor dat hij of zij feedback ontvangt vanuit collega’s, leidinggevenden en klanten. Vooral dat laatste is interessant, omdat echt op de inhoud feedback wordt gevraagd, niet met een commercieel doeleinde. Op basis van die feedback schrijven consultants hun eigen evaluatie, die als input dient voor evaluatiegesprekken met hun leidinggevende binnen Aranea.

Aanpak

De introductie van TruQu binnen Aranea ging redelijk vanzelf, omdat het gebruik ervan eenvoudig is. We hebben de tool geïntroduceerd bij een kwartaalmeeting en daar direct laten zien dat de managing partner er zelf ook gebruik van maakt (leading by example). Verder houden we het warm bij het hele team door bijvoorbeeld medewerkerstevredenheidonderzoek te doen vanuit TruQu en de resultaten daarvan weer vanuit de app te delen. Ten slotte wordt TruQu gebruikt bij alle evaluatiegesprekken met mentoren.

Inhoud vragen

We hebben al een flinke ontwikkeling doorgemaakt rondom de vraagstelling van onze feedbackvragen. Vooral de open vragen helpen onze consultants inzicht te krijgen in ontwikkelpunten. Wat bijvoorbeeld goed werkt is dat we klanten vragen of ze onze consultant buiten je eigen bedrijf én binnen je eigen bedrijf zouden aanraden – als daar verschil tussen zit, heb je iets interessants te pakken waar je goed het gesprek over kunt aangaan!

Gerelateerde Business Cases

Business case Aranea
Business Case

Aranea

Lees meer…

Business Case

Leaseweb

Lees meer…

Business Case

Sogeti

Lees meer…