fbpx

Business Case

Sogeti

Aanleiding

Bij Sogeti hebben we onze manier van beoordelen veranderd, ondersteund door TruQu. Sinds een aantal jaar ligt het ownership bij de medewerker. Hij of zij schrijft een eigen beoordeling, die wordt besproken met de leidinggevende. Daarvoor hebben we de afspraak gemaakt dat medewerkers minstens twee feedbackreacties inleveren die de beoordeling ondersteunen. Daardoor is TruQu echt opgenomen in de beoordeling, en daar staan onze consultants ook achter: maar liefst 80% is actief op TruQu.

Aanpak

Er ligt een enorme toegevoegde waarde in het kunnen vragen van feedback aan klanten. Veel van onze consultants werken gedetacheerd, dus kunnen zij veel halen uit feedback uit hun dagelijkse omgeving: de opdrachtgever. Deze feedback vormt mede de basis voor de beoordelingsgesprekken met hun leidinggevende binnen Sogeti. Zo hebben we én inhoudelijke feedback voor onze consultants én weten we meteen wat de klant van de specifieke consultant vindt!

Gemak

Zelf zijn we ook nog aan het leren op dit terrein. Zo hebben we laatst een aantal vragenlijsten meer gericht op open vragen dan op ratings (1-5 sterren) omdat we hebben ingezien dat het om mensen gaat en nadere toelichting vaak veel toevoegt aan de leercurve. TruQu helpt ons daar goed bij. Zo zijn we nu een pilot begonnen voor nog meer continue beoordeling. Een ander voordeel van TruQu is het koppelen van je feedback aan doelen. Bij ons is dat een combinatie van bedrijfsdoelen, die in Q1 voor dat jaar worden gedeeld, en persoonlijke doelen die consultants zichzelf kunnen stellen.

Gerelateerde Business Cases

Business Case Aranea
Business Case

Aranea

Lees meer…

Business Case

Leaseweb

Lees meer…

Business Case

Fontys

Lees meer…