Business Case

Storm Digital

Aanleiding

Bij Storm Digital vraagt iedereen feedback na specifieke situaties. Iedereen gebruikt bij ons TruQu, van staf tot consultant. Belangrijk voordeel vinden wij de optie om klanten feedback te vragen na bijvoorbeeld belangrijke gesprekken met onze consultants. Vooral voor consultants die voor langere tijd bij een klant zitten, is dat een erg handige functie.

Aanpak

We hebben er bewust voor gekozen om de feedback niet te koppelen aan beoordeling. Als we dat niet zouden doen, zou de feedback die gegeven wordt minder oprecht zijn en dus minder bijdragen aan de ontwikkeling van onze mensen. Wel gebruiken we de feedback als input voor een maandelijkse bila met teamcoaches.

Gemak

We hebben onze medewerkers meteen betrokken door een eigen onboarding presentatie te maken over de tool en alles daaromheen: waarom doen we dit, hoe begin je met het gebruik van TruQu, wat zijn de voordelen, etc. Nu houden we het warm door regelmatig via TruQu feedback te vragen over (het gebruik van) TruQu zelf. Daarnaast geef ik maandelijks updates over de cijfers rondom het gebruik door heel Storm Digital, die ik zelf uit TruQu haal.

Gerelateerde Business Cases

Business case Amstelring wijkzorg
Business Case

Amstelring Wijkzorg

Lees meer…

Business Sogeti
Business Case

Sogeti

Lees meer…

Business Case Aranea
Business Case

Aranea

Lees meer…

Van beoordelen

Naar ontwikkelen