Nov 09

Persbericht: Eerste zorginstelling Nederland vraagt continue feedback aan patiënten.

Persbericht

Arbodienst Arbobutler vraagt patiënten sinds kort hun mening over de kwaliteit van de zorg. Na een consult vult de patiënt een korte vragenlijst over de kwaliteit van de dienstverlening in via een app die is ontwikkeld door de inmiddels goed bekende start-up TruQu. De app vat de informatie samen en geeft direct transparante feedback aan de zorgverlener. Middels deze continue beoordeling wil Arbobutler hun professionals aanzetten tot verbetering van de kwaliteit van de zorg.

Arbobutler-feedback-zorg

“Wij willen laten laten zien als Arbodienst, welke toch een vijfjes en zesjes cultuur kent, dat we echt bezig zijn met onze klant.” zegt Martijn ten Bokum, directeur van Arbobutler. Door direct feedback te vragen, leert de zorgprofessional van zijn fouten en verzamelt hij zijn skills. Het wordt direct inzichtelijk wat een arts moet verbeteren en waar hij goed in is. Is er kritiek? Dan kan daar direct naar gehandeld worden en is de patient beter geholpen. Irritaties die normaal gesproken kans maken zich te ontwikkelen tot tuchtzaak worden in de kiem gesmoord met deze waardevolle tool.

Bart Kollau, founder van TruQu beaamt dit. “Met onze app geven wij professionals de mogelijkheid zich continue te ontwikkelen en om hun skills inzichtelijk en transparant te maken.” TruQu is het nieuwe e-portfolio dat je meeneemt bij voortgangsgesprekken als duidelijke weergave van je competenties. Tevens kunnen professionals die niet zo goed zijn in bepaalde vaardigheden te rade gaan bij collega’s die hier in excelleren.
Kollau is enthousiast dat Arbobutler de eerste zorginstelling is die van de 360 graden feedback gebruik maakt. Hij hoopt zorginstellingen uit te dagen transparanter feedback te vragen aan patiënten.

Ontwikkeling en vertrouwen staan bij Arbobutler hoog in het vaandel. “Middels deze app hopen we het gesprek over kwaliteit in de zorg nog beter bespreekbaar te maken. Met de patiënt maar ook vooral met collega’s onder elkaar. Van elkaar kunnen we immers het meeste leren.” Aldus Jack van der Gragt, Voormalig consultant bij Schuberg Philis, nu bedrijfsarts in opleiding.

Bedrijfsartsen, arbo-artsen en werkvermogenspecialisten maken al gebruik van de app. Binnenkort zullen naast Arbobutler ook de andere labels van de ENRGY in business group starten met de continue feedback. Dan kunnen ook psychologen, fysiotherapeuten en arbeidsdeskundigen aan de slag gaan met hun zelf reflectief vermogen.

Mis geen updates!

Ontvang updates over nieuwe artikelen, webinars en andere updates

About The Author

TruQu is opgericht in 2012 door Eelco Veltenaar en Bart Kollau. TruQu richt zich op bedrijven die de HR-performance cyclus willen vernieuwen en die medewerkers in staat willen stellen om middels online feedback continu te leren. De vraag naar feedback oplossingen is binnen de HR-wereld sterk groeiende. De TruQu software maakt het inmiddels mogelijk om feedback te vragen en te geven aan internen en externen. TruQu is een van de snelstgroeiende HRTech bedrijven van Nederland en is gevestigd in de parktoren in Amstelveen.