Sep 22

Wat je moet veranderen aan performance management

Dit artikel is een vrije vertaling van een passage uit het artikel van CEB Global over de effecten van het afschaffen van beoordelingen op performance management.  

Er is veel publiciteit geweest over organisaties die de jaarlijkse beoordeling hebben afgeschaft. Veel bedrijven hebben positieve feedback van hun medewerkers gekregen na het afschaffen van de beoordelingen. Echter, data van CEB toont aan dat deze positieve resultaten lijken te verdwijnen na de eerste gespreksronde. De meeste organisaties vinden het moeilijk om hun managers naar het niveau te krijgen dat nodig is om de beoordeling af te schaffen. Data uit hetzelfde onderzoek toont aan dat er drie stappen zijn die alle organisaties kunnen nemen om hun performance management te verbeteren.

Performance management verbetering

1. Zorg voor voortdurende performance feedback

Door de frequentie van informele feedback te verhogen worden managers in staat gesteld om vaker tijdige feedback te geven en de verwachtingen van wat van de medewerker vereist wordt bij te stellen aan de hand van recente veranderingen of eerdere prestaties. Dit kan de performance van de medewerker tot wel 12% verhogen volgens analyse van CEB.

2. Maak functioneringsgesprekken toekomstgericht, niet terugkijkend

Het beoordelen en bespreken van toekomstige prestaties levert managers en medewerkers een nauwkeuriger inzicht in hun vermogen om aan toekomstige behoeften van het bedrijfsleven te voldoen en hoe deze vaardigheden te verbeteren.

3. Betrek feedback van collega’s bij het evalueren van prestaties, niet alleen van de manager.

Het verzamelen van feedback van collega’s die het werk van de werknemer begrijpen helpt managers de prestaties te beoordelen en te bespreken in een omgeving waar het samenwerken en werken in teams steeds belangrijker wordt om waarde toe te voegen.

Meer weten?
De bloggers en gastbloggers van TruQu schrijven regelmatig artikelen omtrent HR, Performance Management, Employee Engagement, Talentmanagement en Het Nieuwe Beoordelen. Wil je artikelen zoals deze direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Meer weten over de online feedbacktools van TruQu? Vraag een gratis demonstratie aan of neem contact met ons op.

Mis geen updates!

Ontvang updates over nieuwe artikelen, webinars en andere updates

About The Author

TruQu is opgericht in 2012 door Eelco Veltenaar en Bart Kollau. TruQu richt zich op bedrijven die de HR-performance cyclus willen vernieuwen en die medewerkers in staat willen stellen om middels online feedback continu te leren. De vraag naar feedback oplossingen is binnen de HR-wereld sterk groeiende. De TruQu software maakt het inmiddels mogelijk om feedback te vragen en te geven aan internen en externen. TruQu is een van de snelstgroeiende HRTech bedrijven van Nederland en is gevestigd in de parktoren in Amstelveen.