Wij maken continu leren makkelijk voor je. Dit zijn alle functionaliteiten die je nodig hebt.

Door het bieden van de juiste functionaliteiten en de juiste ondersteuningen kun je continu aan je persoonlijke ontwikkeling werken. Bekijk onze functionaliteiten en de kenmerken van onze tool om inzicht te krijgen in hoe deze ondersteuning geboden wordt.

Doelen module

Het stellen van een doel is een essentieel aspect van het creëren van inzicht in ontwikkelmogelijkheden. De volgende functionaliteiten zullen je helpen met het stellen van de juiste doelen.

Stel een doel in

Voeg een concreet doel toe aan je dashboard en druk de voortgang in getallen uit. Houd absolute cijfers bij, voeg percentages van een taak toe of neem KPI’s op. Het stellen van doelen is een zeer belangrijk facet in ieders persoonlijke ontwikkeling.

Actiepunten instellen

Stel actiepunten in en maak een stappenplan om je doel te bereiken. Het maken van concrete acties zal je helpen bij behalen van de gestelde doelen.

Tussentijdse resultaten invullen

Houd je voortgang bij door tussentijdse resultaten toe te voegen. Een eenvoudige manier om alle informatie bij te houden die relevant is voor het voltooien van doelen. Tussentijdse resultaten worden weergegeven op je tijdlijn, vergezeld van de datum van binnenkomst.

Stel een deadline in

Voeg een deadline toe aan je doel! Het toevoegen van een einddatum zal je extra motiveren en  focussen om je doel te voltooien.

Deel je doel

Deel je doel met je collega’s om hen meer inzicht te geven in waar je aan werkt. Dit zal op zijn beurt resulteren in relevante feedback die je zal helpen groeien en je doelstellingen te bereiken.

Bestanden uploaden

Upload bestanden naar de tijdlijn van je doel om alle relevante informatie op te nemen. Dit kunnen foto’s, PDF’s, word documenten, etc, allemaal om een compleet overzicht te creëren.

Feedback module

Om te kunnen groeien heb je feedback nodig! Onze tool heeft een uitgebreide feedback module die je zal helpen met het geven en ontvangen van feedback. Super makkelijk! 

Feedback vragen

Krijg inzicht in je ontwikkeling door te vragen naar peer-to-peer feedback van een collega, hele teams of extern door e-mailadressen in te voeren. Selecteer een template om feedback te verzamelen of stel je eigen vragen. Koppel je feedback verzoek aan je doel en het verschijnt op de tijdlijn van je doel.

Geef spontane feedback

Kies een collega om feedback aan te geven om te helpen met hun persoonlijke ontwikkeling.  Kies een sjabloon en vul direct je feedback in. Zodra je op verzenden klikt, ontvangt je collega een bericht.

Deel je feedback

Deel de feedback die je hebt ontvangen met andere collega’s en start ontwikkelingsgesprekken. Het delen van je feedback maakt het mogelijk om deze feedback te bespreken met anderen. Jij bepaalt zelf of en wanneer je feedback wilt delen.

Feedback Link voor Teams, Google meets of Whatsapp

Krijg feedback waar, wanneer en van wie je maar wilt met de persoonlijke feedback link of QR-code. Voeg deze link toe aan je e-mailhandtekening, na een (online) meeting via de chat of whatsapp. Kies een relevante template en voeg deze toe aan je persoonlijke feedback link.

Feedback link & QR-Code

Krijg feedback waar, wanneer en van wie je maar wilt met de persoonlijke feedback link of met de QR-code. Voeg de link toe aan je e-mail handtekening, deel de link of QR-code na een presentatie of op je LinkedIn pagina. Kies een relevante template en koppel deze aan je persoonlijke feedback link.

Reflectie module

Reflecteer op basis van doelen en verzamelde feedback. Voeg jouw feedback data samen in één verslag en maak het jezelf heel makkelijk. Kort cyclisch evalueren, zodat je niet ver terug in de tijd hoeft!

Start een zelfreflectie

Selecteer een template en kijk terug op een bepaalde periode te reflecteren op je ontwikkeling. Voeg collega’s of mensen buiten de eigen organisatie (met externe e-mailadressen) toe om samen te reflecteren en maak een rapport van 360 graden waarin je ontwikkeling wordt weergeven.

Organiseer een reflectie

Organiseer als manager/coach een reflectie voor je collega’s. Selecteer een collega die een zelfreflectie schrijft en een of meerdere collega’s die het verslag ook invullen.

Verzamel acties en mijlpalen

Door een specifieke periode voor het reflectieverslag te selecteren, worden alle acties en mijlpalen ingeladen. Voeg de relevante acties toe op basis van uw reflectie. Acties omvatten feedback die je hebt ontvangen, doelen waar je aan hebt gewerkt en complimenten die anderen je hebben gegeven.

Deel uw rapport

Het is ook mogelijk om het reflectieverslag te delen, nadat je het zelf afgerond is. Dan is delen puur voor het informeren van een collega of coach. De gedeelde reflectie verslag kan je gebruiken als input voor een ontwikkelgesprek.

Reflectieverslagen opslaan

Download het reflectieverslag, sla het op als pdf of print het. Natuurlijk blijven jouw verslagen altijd opgeslagen in TruQu, gebruik de tool als centrale plek om de ontwikkeling te zien. Dus altijd jouw data bij de hand voordat je een ontwikkelgesprek voert.

Complimenten

Er is altijd ruimte voor een compliment! Deze positieve feedback vorm motiveert anderen en zorgt voor een goede feedback cultuur. 

Geef complimenten

Uit je waardering en geef je collega een compliment! Kies een leuk plaatje en schrijf een compliment. Complimenten kunnen worden toegevoegd aan reflectie verslagen en/of worden toegevoegd aan de complimentenmuur.

Ontvang complimenten

Ontvang complimenten en krijg energie! Complimenten zijn een belangrijk onderdeel van het leren als ze beschrijven wat je goed doet. Deel je compliment met anderen en toon je vooruitgang. Voeg het toe aan je reflectie als het relevant is!

Compliment muur

De complimentenmuur toont alle complimenten die binnen de omgeving worden gedeeld. Het kan een leuke motivator zijn en straalt positiviteit uit.

Admin

Als beheerder heb je allerlei handige functionaliteiten om de inrichting voor TruQu te verzorgen, zodat het perfect aansluit bij jouw organisatie! TruQu organiseert een handige basisinrichting, zodat je snel kan starten!

Beheer omgeving
(gebruikers, teams)

Als beheerder kan je gebruikers toevoegen, bewerken en verwijderen. Beheer gebruikers door een koppeling met Google Suite of Azure AD, bulk import of synchronisatie door CSV. Gebruikers kunnen natuurlijk ook handmatig opgevoerd worden. Maak teams, voeg leden toe en wijs coaches toe aan specifieke teams. Je hebt de volledige controle over de indelingen.

Het organiseren van een ontwikkelcyclus

Ritme en structuur in de organisatie met voldoende leermomenten voor iedereen. Dat is wat je wilt bereiken. Organiseer een ritme waarin gebruikers de tool gebruiken en stel een minimum aantal acties per periode in. Deze acties omvatten feedback, doelen en reflectie. Selecteer een plan voor een cyclus, bijvoorbeeld een maand, een kwartaal of een half jaar, en koppel acties aan de cyclus. Er verschijnt een takenlijst op alle dashboards van medewerkers, er verschijnt ook een tijdlijn met acties van de gebruikers. Iedereen ontvangt meldingen en triggers om het ritme te volgen, zodat je volledig wordt ontzorgd door de tool.

Verkrijg inzicht in activiteit

Volg hoe actief jouw collega’s zijn. Gebruik het activiteitenoverzicht om medewerkers te volgen en help hen vervolgens bij de ontwikkeling. Wat is meer? Het is mogelijk om de data van templates te analyseren zodat je de groei kan volgen. Deze data kan je ook altijd  downloaden naar een CSV of Excel bestand om dieper in de data te duiken!

Collega’s activeren

Activeer jouw collega’s via activatie berichten die via TruQu worden verzonden. Door het versturen van deze berichten, worden collega’s eraan herinnerd om aan de slag te gaan. Stel het bericht samen, kies een onderwerp en maak een activerende tekst. Selecteer specifieke collega’s, teams of de hele organisatie om uw boodschap naar te sturen.

Feedback en reflectie templates maken

Maak templates zodat medewerkers eenvoudig feedback kunnen vragen en geven. Maak een template voor het reflectieverslag, dat gebruikt kan worden voor ontwikkelgesprekken, Er is van alles mogelijk; open vragen, gesloten en meerkeuzevragen! Kies voor een gesloten template of maak antwoorden direct toegankelijk voor teamcoaches en admins. Als beheerder ben jij in regie om de templates up to date te houden en het is altijd mogelijk om gearchiveerde templates te analyseren.

Bestanden uploaden

Organiseer uw projecten door bijlagen toe te voegen. Of u maakt een doel, maakt een feedbackverzoek of reflecteert, u bestanden uploaden met alle nuttige informatie die u wilt opnemen.

Andere

Maak gebruik van deze extra mogelijkheden om eigenheid en veiligheid binnen de omgeving te borgen!

Twee factor
authenticatie

Krijg een hoog beveiligingsniveau met tweefactorauthenticatie. Dit wordt gedaan voor een betere bescherming van de gegevens en referenties van de gebruiker.

Integraties (Google, AFAS, Azure, Salesforce)

TruQu biedt integraties met G-Suite, AzureAD, ADFS, AFAS en Salesforce. Met één aanmelding met behulp van hun bedrijfse-mailadres en wachtwoord en gebruikerssynchronisatie kunnen gebruikers zich nu eenvoudig en veilig aanmelden. Geniet van het gebruiksgemak en de datakwaliteit door slimme integraties.

Omgevingen personaliseren

Voeg de look en feel van uw organisatie toe aan uw omgeving en personaliseer uw leer- en ontwikkelingservaring. Voeg een leuke en kleurrijke afbeelding toe aan je inlogscherm, neem je logo op in de TruQu-header en voeg zelfs je eigen favicon toe.