Groeien is grenzen verleggen

Groeien is grenzen verleggen Saira Perreijn, CEO TruQu “Outside of your comfort zone is where the magic happens”. Sommigen krijgen…

“Outside of your comfort zone is where the magic happens”. Sommigen krijgen jeuk van die uitspraak, voor mij slaat het de spijker op zijn kop. De grootste mogelijkheden voor professionele en persoonlijke groei liggen immers ook buitende gebaande paden. Zonder groei is er weinig ‘magic’. Gelukkig zijn er verschillende trends die groei in je carrière een extra impuls kunnen geven en ook voor TruQu grensverleggend zijn.

Via een vooropgesteld pad je carrière plannen komt nog maar weinig voor. Carrières en groeipaden zijn diverser en verrassender geworden. Ik ben daar zelf inmiddels een schoolvoorbeeld van. Via diverse HR-opleidingen en verschillende functies heb ik de stap gemaakt naar CEO, en recent zelfs aandeelhouder, van een software-bedrijf met ambitieuze plannen. Ik had het niet kunnen verzinnen. En nu heb ik de geweldige uitdaging om niet alleen mijn groeipad voort te zetten, maar ook dat van de organisatie uit te stippelen.

3 trends die groei een extra impuls geven

Om hiermee aan de slag te gaan heb ik de ontwikkelingen mee. Zo zie ik
verschillende trends die zowel de groei van professionals als organisaties een
belangrijke impuls kunnen geven.

1. Hogere adoptie van technologie

Technologie speelt een steeds belangrijkere rol bij het uitvoeren van veel
werkzaamheden. Software maakt processen immers slimmer, sneller en kwalitatief beter. Ook op het gebied van performance management. Het gebruik van losse Excel sheets of Word-bestanden met beoordelingen en scores deed maar weinig voor de daadwerkelijke groei van professionals. De behoeften op dit gebied zijn ook veranderd, omdat bedrijven anders zijn ingericht. Waar je voorheen veel meer gelaagdheid en taakgerichte managers zag in organisaties, zijn er nu steeds vaker zelfsturende teams met coaches die niet sturen op taken, maar ondersteunend en faciliterend zijn.

De adoptie van online omgevingen waar eenvoudig samengewerkt kan worden en informatie kan worden gedeeld neemt dan ook snel toe. TruQu is hier een mooi voorbeeld van en kan makkelijk geïntegreerd worden in het dagelijks werk en in de communicatie tussen coaches en medewerkers.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Duurzame Implementatie: afstemming tussen TruQu en andere systemen
Een manier om gedragsverandering te bewerkstelligen is het zo makkelijk mogelijk maken van het vertonen van het gewens…
Groeien is grenzen verleggen
Groeien is grenzen verleggen Saira Perreijn, CEO TruQu “Outside of your comfort zone is where the magic happens”. Sommigen krijgen…
Duurzame Implementatie: geef het goede voorbeeld