HR innovator TruQu lanceert Feedback Tuesday!

Amstelveen – TruQu lanceert Feedback Tuesday, een speciale dag voor medewerkers om zich continu te ontwikkelen. Iedere eerste dinsdag van de maand is het Feedback Tuesday. Tijdens deze dag besteden medewerkers een moment aan hun ontwikkeling door feedback te vragen aan collega’s, klanten en leidinggevenden. De onderneming die organisaties helpt bij het moderniseren van beoordelingsgesprekken en het implementeren van feedbackoplossingen wil hiermee medewerkers stimuleren iedere maand tenminste één keer feedback te ontvangen.

Medewerker wil vaker feedback, maar vraagt hier nog te weinig om

Uit het performance management rapport van het Top Employers Institute blijkt dat medewerkers vaker feedback willen. Ze willen weten hoe ze het doen en wat ze nog moeten verbeteren. Daarnaast wil 75% van de medewerkers regie over hun eigen ontwikkeling (Raet Benchmark 2016). Medewerkers vinden het echter lastig om dit zelf te initiëren. Door een vast moment per maand hiervoor in te plannen moet het normaal worden voor medewerkers om feedback te vragen.

De kracht van herhaling

Uit onderzoek blijkt dat feedback het beste werkt als het meer dan eens gegeven wordt. Ook is het belangrijk dat je niet alleen aan het einde van een project om feedback vraagt, maar ook tussentijds. Zo weet je waar je staat en wat de verwachtingen van anderen zijn. Door het vragen van feedback te herhalen kun je je prestaties aanzienlijk verbeteren.

Tenminste 12 keer per jaar feedback

Door met Feedback Tuesday mee te doen ontvangen medewerkers tenminste 12 keer per jaar feedback. Is dit dan geen grote last voor de manager? Nee, zegt oprichter Bart Kollau. “Feedback hoeft niet alleen van de manager te komen. Collega’s weten vaak net zo goed waar jouw sterke punten en verbeterpunten liggen. Daarnaast kun je ook aan klanten feedback vragen, je wilt immers weten wat hun verwachtingen zijn. Het blijkt dat de tevredenheid van medewerkers stijgt als feedback van meerdere bronnen komt.” Als extra ondersteuning ontvangen deelnemers iedere eerste dinsdag van de maand professionele feedbacktips.

Eerste organisaties zijn al aangesloten

Een aantal bedrijven heeft al aangegeven mee te doen aan Feedback Tuesday. Vanaf dinsdag 3 oktober vragen medewerkers van onder andere de Rabobank, van Lanschot Bankiers en Driessen HRM iedere maand feedback aan hun collega’s.

Ook aansluiten?

Iedere professional, ieder team en iedere organisatie kan zich aansluiten bij Feedback Tuesday. Klant zijn bij TruQu is niet nodig (maar maakt feedback vragen en geven natuurlijk wel makkelijker). Geef je aanmelding door via www.feedbacktuesday.com of stuur een email naar info@feedbacktuesday.com om je hele team of organisatie op te geven.

[thrive_leads id=’29427′]

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Feedforward, complimenten en 360 graden feedback als energizers in ‘Het Goede gesprek’
Leren van fouten is, en blijft, heel waardevol. Het geven van feedback bewijst hierin immers haar waarde. Maar, gemaakte fouten kunnen niet…
Duurzame Implementatie: afstemming tussen TruQu en andere systemen
Een manier om gedragsverandering te bewerkstelligen is het zo makkelijk mogelijk maken van het vertonen van het gewens…
Groeien is grenzen verleggen