CIO van Aegon Kees Smaling: “Oude manier gaat niet snel genoeg”

Onlangs verscheen er een artikel met Aegon CIO Kees Smaling in het Outsource Magazine van IT-Executive.nl. Hierin vertelt de CIO over continue feedback en hoe TruQu hier bij Aegon een rol in speelt.

header

Continue Feedback

Agility als bedrijfscultuur gaat verder dan de organisatorische kant; ook op HR-gebied moet die eigenschap geborgd worden. De jaarlijkse beoordelingen maken bijvoorbeeld plaats voor het geven van continue feedback op het effectief functioneren van medewerkers. Middels de app TruQu van het gelijknamige Amsterdamse bedrijf wordt hiermee geëxperimenteerd.

Daarnaast is het volgens Smaling van belang de werkwijze zelf ook op een agile manier te onderhouden. Ook de vraag ‘hoe kunnen we aantoonbaar in control en compliant zijn?’, is voorgelegd aan de teams. Opnieuw was daarbij de opdracht: kom zelf met slimme oplossingen. Het opleggen van oplossingen zou de teams juist doen verstarren, meent Smaling. Het moeten zelforganiserende teams zijn die ook onderling ervaringen uitwisselen om snel te kunnen leren. Deze aanpak heeft ook consequenties voor de traditionele manager. Smaling gelooft niet in strakke hiërarchie, maar in facilitair management, dat dan ook situationeel gebonden moet zijn. Die traditionele manager zal uiteindelijk moeten kiezen voor een meer inhoudelijke rol als bijvoorbeeld producteigenaar, óf kiezen voor een helpende rol (naar de medewerkers) als competentiemanager. De combinatie van die rollen in de alleswetende manager is niet wenselijk in dit model, want zo’n manager zou een ‘bottleneck’ zijn.

De rol van partners/leveranciers in dit model verandert ook. “Het wordt minder waarschijnlijk dat we waarde volledig laten realiseren door een partner. Daar zal Aegon dominant zelf in willen meesturen en realiseren. Wel zouden er in dit model op individuele basis resources aan de waardeteams kunnen worden toegevoegd vanuit partners en zou een partner zelfs ‘competentie-owner’ kunnen zijn van bijvoorbeeld ontwikkelaars.”

Bovenstaand stuk is afkomstig uit een artikel in het blad Outsource Magazine van IT-Executive.nl. Download Outsource Magazine 2 2016 voor het hele artikel.

 

[thrive_leads id=’29427′]

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Feedforward, complimenten en 360 graden feedback als energizers in ‘Het Goede gesprek’
Leren van fouten is, en blijft, heel waardevol. Het geven van feedback bewijst hierin immers haar waarde. Maar, gemaakte fouten kunnen niet…
Duurzame Implementatie: afstemming tussen TruQu en andere systemen
Een manier om gedragsverandering te bewerkstelligen is het zo makkelijk mogelijk maken van het vertonen van het gewens…
Groeien is grenzen verleggen